
Αυτό το γλυκό είναι μια παραλλαγή του κλασικού στρούντελ με μήλα: Ένα υπέροχο επιδόρπιο φτιαγμένο με σφολιάτα γεμιστή με ροδάκινα, σταφίδες και κουκουνάρι. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και η γέμιση με ροδάκινα, σταφίδες και κουκουνάρι είναι απολαυστική.
Η χρήση έτοιμης σφολιάτας μας επιτρέπει να εξοικονομήσουμε χρόνο και να πετύχουμε ένα τραγανό και νόστιμο επιδόρπιο. Επιπλέον, μπορούμε να πειραματιστούμε με διαφορετικές γεμίσεις και να αξιοποιήσουμε φρούτα εποχής, όπως φράουλες ή αχλάδια. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το μόνο που χρειάζεται είναι να πασπαλίσουμε λίγη ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγες φέτες ροδάκινο στα πλάγια του πιάτου. Σε ελάχιστο χρόνο, το καλοκαιρινό στρούντελ με ροδάκινα είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Υλικά
100 γρ. σταφίδες
2 ώριμα ροδάκινα
20 γρ. κουκουνάρι
Κανέλα σε σκόνη (κατά βούληση)
2 κουταλιές ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
15 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά μαρμελάδα της επιλογής σας
1 φύλλο ορθογώνιας σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ, κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις στραγγισμένες σταφίδες, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε την τριμμένη φρυγανιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια και στο κέντρο απλώνουμε τη μαρμελάδα. Πάνω της ρίχνουμε τη φρυγανιά και από πάνω το μείγμα με τα ροδάκινα. Κλείνουμε τη σφολιάτα διπλώνοντας πρώτα τη μία πλευρά και μετά την άλλη, σχηματίζοντας το στρούντελ. Το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά. Όταν ροδίσει καλά, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.