Μια απολαυστική συνταγή, όπου τα κολοκυθάκια συνδυάζονται με ψίχουλα ψωμιού και αρωματίζονται με ξύσμα λεμονιού.Υλικά για 4 μερίδεςΘα χρειαστείτε:Ένα πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ½ φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια
4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
¼ του φλ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ του φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
¼ κουτ της σούπας κόκκινο πιπέρι
ΑλάτιΕκτέλεση:1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200Ο C
2) Βράζετε το σπαγγέτι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνετε και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
3) Στο μεταξύ, σε έναν πολυκόφτη ρίχνετε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύετε, μέχρι το ψωμί να γίνει χοντρά ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια.
4) Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τις ροδέλες κολοκυθιού, το κόκκινο πιπέρι, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε, ρίχνοντας την τριμμένη παρμεζάνα και το μείγμα ψίχουλα ψωμιού-σκόρδου και ανακατεύετε το μείγμα.
5) Κόβετε 2 κόλλες ψησίματος, τις βάζετε σε ένα ταψί και πάνω τους, απλώνετε το μείγμα που έχετε φτιάξει. Ψήνετε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά και ν’αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα, περίπου 10 με 12 λεπτά.
6) Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνετε στο σπαγγέτι και ανακατεύετε.
7) Τελειώνετε τη διαδικασία, ρίχνοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.