Υλικά:
½ κιλό γαύρος ή σαρδέλες
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Εκτέλεση:
Κάθε αρχή και δύσκολη, καθαρίστε τον γαύρο, αφαιρέστε τα κεφάλια και τα κόκαλα, πλύνετε τα πολύ καλά και τοποθετήστε τα φιλέτα ένα-ένα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά.
Αφού στραγγίξουν τα φιλέτα, τοποθετήστε τα σε ένα τάπερ, ένα – ένα κάνοντας πολλές στρώσεις. Ρίξτε μέσα στο τάπερ το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα φιλέτα, σκεπάστε το τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βγάλτε τα φιλέτα του γαύρου από το ξύδι και τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό τάπερ, προσθέστε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστούν τα φιλέτα και την επόμενη μέρα ο μαριναρισμένος γαύρος είναι έτοιμος. Ποιος θα αντισταθεί
Tips:
- Μπορείτε να εκτελέσετε την ίδια συνταγή και με σαρδέλες.
- Αν δεν θέλετε να χάνετε χρόνο με το καθάρισμα, μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να κάνει όλη την δύσκολη δουλειά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.