Υγιεινό και δροσερό.
Υλικά για 4 άτομα:1 μικρό κουνουπίδι 1 μπρόκολο 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 250 γραμ. φασολάκια 2 βρασμένα παντζάρια
Για το ντρέσινγκ:½ φλιτζάνι γιαούρτι ½ φλιτζάνι ταχίνι ½ φλιτζάνι νερό 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.γ. κόλιαντρο 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Μαϊντανό Σουσάμι
Διαδικασία:Καθαρίζετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και κόβετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση ρίχνετε τα λαχανικά αλάτι. Τα βράζετε για 10 λεπτά περίπου και τα στραγγίζετε.Ανακατεύετε στο μπολ το ταχίνι, το νερό , τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Αν η σάλτσα είναι πολύ σφιχτή, την αραιώνετε με λίγο χυμό λεμονιού για περισσότερη γεύση. Κόβετε τα παντζάρια σε τέταρτα, τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα λαχανικά, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το σουσάμι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.