Γευστική σαλάτα με λίγες θερμίδες.
Υλικά για 4-6 άτομα:4 μπουκέτα μπρόκολο 1/3 φλιτζάνι σταφίδες 2 κ.σ. κουκουνάρι 1/2 κ.σγ. μπούκοβο 3 σκελίδες σκόρδο 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι
Διαδικασία:Βάζετε το κουκουνάρι σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Τοα αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε τα μπρόκολα για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα βάζετε σε κρύο νερό, για να σταματήσει το βράσιμο. Κρατάτε 1 φλιτζάνι από το βρασμένο νερό. Στραγγίζετε τα μπρόκολα και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το σκόρδο, το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τα μπρόκολα, τις σταφίδες και λίφο αλάτι και ανακατεύετε. Μετά προσθέτετε το νερό που κρατήσατε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα μπρόκολα να μαλακώσουν. Αλατίζετε ξανά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με ψημένο το κουκουνάρι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.