COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαρίσια μπριζόλα με δροσερή σαλάτα


7 Απριλίου 2014

Υλικά για 4 άτομα: 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος 2 ντομάτες 1 πράσινη πιπεριά 1 ξερό κρεμμύδι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 κ.γ. ρίγανη Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα ρίγανης και τις ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.  Για να ετοιμάσετε τη δροσερή σάλτσα, κόβετε τις ντομάτες σε τέταρτα και αφαιρείτε τους σπόρους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και την ππεριά και κόβετε όλα τα λαχανικά σε κύβους. Ανακατεύετε με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη, το μαϊντανό, αλάτι και  πιπε΄ρι και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Όταν ψηθούν οι μπριζόλες, τις σερβίρετε στα πιάτα, περιχύνετε μελίγα από τα υγρά που έχουν περισσέψει στο ταψί και συνοδεύετε με τη σάλτσα λαχανικών.

Για τη ζεστή σάλτσα απλά βάζετε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.