COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σμαραγδένια Ανοιξιάτικη Σούπα


22 Απριλίου 2014

Η σούπα σερβίρεται είτε ζεστή, είτε κρύα.

Υλικά: 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα 200 γρ. φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος 850 ml. ζωμός λαχανικών 85 γρ. νεροκάρδαμο (ή κάρδαμο) 1/2 ματσάκι μέντα (ή δυόσμο) 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και τον ζωμό και βάζετε τη σούπα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει.  Χαμηλώνετε και πάλι τη φωτιά και τη σιγοβράζετε για άλλα 4 λεπτά. Μετά την απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε το νεροκάρδαμο και τη μέντα και τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν. Πολτοποιείτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας ταυτόχρονα και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνετε και μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.