Αρχικά, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες κι έπειτα τις ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα πλατύ σκεύος. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με εξαίρεση το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Αυτά τα δένουμε σε ένα τούλι και τα προσθέτουμε μετά από ένα τέταρτο. Αφήνουμε να βράσουν όλα για άλλο ένα τέταρτο, συνολικά 30 λεπτά. Στη συνέχεια, με το μπαστούνι, πολτοποιούμε σχολαστικά το μίγμα και το περνάμε από τουλπάνι ή πυκνό σουρωτήρι. Το υπόλειμμα το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά. Η σπιτική μας κέτσαπ είναι έτοιμη και μπορείτε να τη φυλάξετε σε βαζάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο