COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Farfalle με τόνο


24 Νοεμβρίου 2014

c33a058f6b79cc1541d69848036d83d2-1.jpg

Μια ελαφριά και γευστική πρόταση!

Υλικά:

  • 600 γρ. ξερές farfalle
  • 5 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες κανκασέ
  • 2 κονσέρβες τόνο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
  • 10-15 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη και μερικές κορυφές για το γαρνίρισμα ή μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σ΄ένα μέτριου μεγέθους τηγάνι ή κατσαρολάκι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό περίπου. Βάζετε τις ελιές και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να ψηθεί η σάλτσα για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τις farfalle σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό.  Στραγγίζετε τον τόνο από την κονσέρβα και με ένα πιρούνι τον διαλύετε σε μικρά κομμάτια. Τον ρίχνετε στην σάλτσα, μαζί με λίγο νερό, αν χρειάζεται. Τον αφήνετε δύο λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε αλάτι-πιπέρι, αν χρειάζεται. Ρίχνετε στις farfalle τη σος τόνου και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με λίγη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.