COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Creme brule βανίλιας


11 Ιανουαρίου 2015

Κλασσική αξία!

Υλικά:

  • 9 κρόκοι αβγών
  • 200 ml γάλα
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση σκόνης βανίλιας
  • λίγη κανέλα

Διαδικασία:

Χτυπάτε με το μίξερ σ΄ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Βάζετε το γάλα να βράσει μαζί με την κρέμα και την βανίλια και τα προσθέτετε στο μπολ. Συνεχίζετε να χτυπάτε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά. Μοιράζετε το μείγμα σε πυρίμαχα ή ειδικά για creme brule. Tα βάζετε στο φούρνο στους 110 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέσα σε μπεν μαρί. Αφού ψηθούν, τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τους δίνετε χρώμα ανάβοντας δυνατά το γκριλ στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη κανέλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.