Ριζότο primavera

Κυριακή 11 Ιανουάριος 2015
10921826_10153469312127802_243211624_n.jpg

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή! 

Υλικά:

  • 360 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
  • 130 ml λευκό κρασί
  • 80 γρ. βούτυρο για το δέσιμο
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι- πιπέρι
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • Μισή πιπεριά κόκκινη γλυκιά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 40 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διαδικασία:

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο για 1-2 λεπτά και ρίχνετε το ρύζι, μετά το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτετε το ζωμό κότας ή το νερό και ανακατεύετε συνεχώς. Μετά από 15 λεπτά βρασίματος βάζετε και τα λαχανικά. Συνεχίζετε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, για περίπου 30 λεπτά, μετρώντας από την αρχή της διαδικασίας. Αφού δοκιμάσετε, βάζετε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Τέλος, βάζετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε πάλι.