Υλικά:
- 1 κούπα ωμά φουντούκια
- 1 κ.σ ηλιέλαιο
- 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ κακάο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C. Τοποθετείτε στο ταψί λαδόκολλα και βάζετε τα φουντούκια, τα οποία ψήνετε περίπου για 10'. Ύστερα τα απλώνεται σε μία πετσέτα και τα τρίβετε καλά για να ξεφλουδίσουν. Έπειτα, περιμένετε για 20' μέχρι να κρυώσουν. Στην συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, την άχνη, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι. Ύστερα σε ένα μεταλλικό μπολ κάνετε το γνωστό μπεν μαρί. Εν συνεχεία βάζετε την κουβερτούρα στο μπλέντερ και χτυπάτε ώσπου να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.
Tip: Το προϊόν διατηρείται εκτός ψυγείου μέχρι και τρεις βδομάδες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.