Η Τζένη Μπαλατσινού μαγειρεύει mini cheesecakes σοκολάτας σκέτη γλύκα!
8 Μαΐου 2015
Σήμερα θα μαγειρέψουμε mini cheesecakes σοκολάτας, που αποτελούν ιδανική επιλογή, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε τη Sweete stevia. Με αυτό το φυσικής προέλευσης επιτραπέζιο γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης, όλη η οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει τα ροφήματα αλλά και τα γλυκά χωρίς ενοχές!
Υλικά:
- 80 γραμμάρια Sweete stevia
- 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 20 γραμμάρια κουβερτούρα
- 300 γραμμάρια κρέμα τυρί
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε ένα μίξερ τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τα 20 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας. Σε καλούπια για cheesecake μοιράζουμε το μίγμα με τα μπισκότα και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη κρέμα για τα mini cheesecakes. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με νερό και ταυτόχρονα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, για να φτιάξουμε τη σαντιγί. Ύστερα αναμιγνύουμε το τυρί, τη Sweete stevia και τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και το ρίχνουμε στα καλούπια, που έχουμε βάλει στο ψυγείο. Βάζουμε πάλι τα mini cheesecakes στο ψυγείο καλύπτοντας τα με αλουμινόχαρτο για δύο ώρες και είναι έτοιμα για απόλαυση!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.