Υλικά
½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 κιλό φρέσκια ντομάτα ή 2 κουτάκια κονκασέ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα) 1 ξυλαράκι κανέλας, προαιρετικά 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλάτι, πιπέρι 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.
Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι. Σκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά. Ταυτόχρονα βράζουμε τις παπαρδέλες σε καυτό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.