Οι αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες πιο υγιεινές και με έντονη γεύση.
Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες
- 1/4 φλιτ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 φλιτ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 φλιτ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 φλιτ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ και ρίξτε το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με το σκόρδο, το θυμάρι, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφού στραγγίξετε τις πατάτες, απλώστε τις πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί. Κρατήστε στο μπολ το λάδι που θα περισσέψει.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30’ κι ανακατέψτε μετά το πρώτο τέταρτο. Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε πάλι στο μπολ με το ελαιόλαδο και προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Τοποθετήστε ξανά στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για περίπου 10’, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα. Μόλις τις βγάλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμα παρμεζάνα και μερικά τοματίνια για γαρνιτούρα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.