Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μείγμα καρυκευμάτων με gingerbread (θα το βρείτε στα super market)
2 κ.γ. baking powder
¼ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
¼ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. μελάσα
1 αυγό
2 κ.σ. λάδι (κατά προτίμηση όχι ελαιόλαδο γιατί έχει δυνατή γεύση)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα ‘στεγνά’ υλικά (αλεύρι, κανέλα, μείγμα καρυκευμάτων, baking powder, ζάχαρη, αλάτι). Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα υγρά υλικά (γάλα, μέλι, μελάσα, αυγό, λάδι) και ρίξτε το στο πρώτο μπολ. Ανακατέψτε το δυο μείγματα καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Σε ένα τηγάνι βάλτε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και βάλτε το σε μεσαία φωτιά. Μόλις λιώσει ρίξτε ¼ του φλιτζανιού από το μείγμα των pancakes. Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να κάνει φουσκάλες η πάνω μεριά του και γυρίστε. Αφήστε για 1-2 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα pancakes. Σερβίρετε πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.