#tsoulomageiremata: Αρνάκι μπογάνα - Το ιδανικότερο family πιάτο
23 Φεβρουαρίου 2016
To πιo νόστιμο και μαλακό αρνί μπούτι που έχετε δοκιμάσει! Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας και σας το λέω μπέσα!
#tsoulotip: το δενδρολίβανο ειναι ο αδερφός του αρνιού, το κάνει να μη μυρίζει και αφήνει μια πολύ ωραία γεύση στο στόμα.
- 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
- 1 ½ κιλό πατάτες baby
- 4 σκ σκόρδο σπασμένες
- 500 γρ. ντομάτα κον κασέ (κονσέρβα)
- χυμό από ένα λεμόνι
- 85 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 4 φύλλα δάφνης
- 5 κλ δεντρολίβανο
- 4-5 κσ ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Λαδώνουμε το μπούτι πολύ καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού τις λαδώσουμε και τις αλατοπιπερώσουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι, τις ντομάτες κον κασέ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες και την τελευταία μισή ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό. Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε ζεστό.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.