
Μια συνταγή που θα σας κάνει να πείτε "Παναγία μου τι δοκίμασα πάλι?" Μια συνταγή που θα καθιερωθεί σαν το snack των αγώνων, των ταινιών.
Υλικά
Για τις πίτες
- 3 πίτες για σουβλάκια
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προεραιτικά)
- 1 κγ πάπρικα
- 1 κγ ρίγανη
- αλάτι κ πιπέρι
Για την επικάλυψη
- 3 κσ. ελαιόλαδο
- 2 κσ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- ¼ του μάτσου άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 5-6 κλ φρέσκια ρίγανη μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- ½ κγ πιπέρι
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. κατίκι
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 πιπερία φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λίγο κρίταμο ή καπαρόφυλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πίτες στα οκτώ και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά με τις πίτες, τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Μόλις ετοιμαστούν τις αδειάζουμε ομοιόμορφα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήνουμε στην άκρη (δημιουργούμε μόνο μια στρώση).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κσ ελαιόλαδο και τις πιπεριές, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, τον άνηθο, τη ρίγανη, τις ελιές και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά και τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε την επικάλυψη πάνω από τις πίτες , πασπαλίζουμε με το κατίκι και σερβίρουμε με καπαρόφυλλα ή κρίταμο.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.