COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαζάνια με κιμά και κεφαλοτύρι


18 Απριλίου 2016

Slow_Cooker_Lasagna1570.jpg

Υλικά:

  • 1 πακέτο λαζάνια (που δε χρειάζονται βράσιμο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • λάδι
  • Για μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 3/4 φλ αλεύρι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης και αφήνετε να πάρει μία καλή βράση. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ αδήνοντας πρώτα το βούτυρο να λιώσει. ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει η μπεσαμέλ ρίχνετε λίγη μέσα στην σάλτσα και ανακατεύετε. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε λίγο λάδι και τοποθετείτε σε μία στρώση τα λαζάνια. Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Μόλις τελειώσετε περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ρίχνετε από πάνω το κεφαλοτύρι. Ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.