Φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016
chicken12-537x800.jpg

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1 φλ. τριμμένη μοτζαρέλα
  • 1/2 μάτσο σπαράγγια με κομμένα άκρα
  • 4 φλ. ρόκα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση και ανοίξτε το να απλώσει. Ριξτε μία στρώση τυρί, φύλλα βασιλικού και κλείστε το ξανά. Κάντε το ίδιο για το δεύτερο στήθος.  Τυλίξτε τα με το προσούτο. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε τα στήθη του κοτόπουλου για 6 λεπτά σε κάθε πλευρά ώστε να ψηθεί καλά και να ροδίσει το προσούτο. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά τα σπαράγγια. Ρίχνετε για ένα μόνο λεπτό την ρόκα και αφαιρείτε, ρίχνοντας από πάνω το χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.