COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#tsoulomageiremata: Ταλιατέλες με λιαστές ντομάτες, μανιτάρια & σάλτσα βασιλικού


8 Ιουλίου 2016

TALIATELES.jpg

Επειδή θέλει πολλά χρήματα να πάτε Ιταλία, σας τη φέρνω σπίτι σας με αυτή τη φοβερή συνταγή! Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 225 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • 120 γρ. γάλα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βασιλικό ξερό
  • 250 γρ. ταλιατέλες

03Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Διαλύουμε τους κύβους σε 480ml βραστό νερό και  ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο τηγάνι, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία για 7-8 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το γάλα και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να διαλυθεί το τυρί.  Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό. Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ πηχτή σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο γάλα. Σε περίπτωση μου είναι λίγο αραιή μην φοβάστε μόλις ρίξετε τα μακαρόνια θα δέσει. Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 2 λεπτά πιο λίγο θέλουμε να είναι al dente. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και να καλυφθούν οι ταλιατέλες από αυτήν. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

02

#tsoulotip: Δεν ρίχνουμε αλάτι στη σάλτσα γιατί οι κύβοι κοτόπουλου που έχουμε βάλει έχουν αρκετό αλάτι. Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε αλάτι, δοκιμάστε πρώτα και προσθέστε μετά.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.