Συστατικά:
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 60 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 50 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι για γεύση
- 1 πιπεριά100 γραμμάρια σπανάκι
Προετοιμασία: Πριν ξεκινήσουμε τα κεφτεδάκια, ψήνουμε την πιπεριά και βράζουμε το σπανάκι. Ψήνουμε την πιπεριά στο φούρνο στους 220 ° C για περίπου 15-20 λεπτά , γυρίζοντας και από τις δυο μεριές. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τους σπόρους. Το σπανάκι το σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρέας, τα τυριά, τα αυγά, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη πιπεριά σε μικρά κομμάτια και το σπανάκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά, αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια με λαδωμένα χέρια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά. Οι χρόνοι μαγειρέματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος των κεφτέδες και με το φούρνο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.