Κοτομπουκιές με κάρυ και κολοκυθάκια

Σάββατο 22 Οκτώβριος 2016
10464227-775758209124196-4638336515188864912-n93336.jpg

Υλικά: 

  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 κρεμμυδιού
  • 10 μικρά κολοκυθάκια με λουλούδι
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση: 

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Είναι σημαντικό να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κάρυ, αλάτι και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, έτσι ώστε το κάρυ να πάει παντού. Σκεπάστε και αφήστε το για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόψτε τα σε φέτες τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνετε στο τηγάνι το μισό από το ζωμό και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μετά την προσθήκη του υπόλοιπου ζωμού, προσθέστε και τα κολοκυθάκια, σοτάρετε για λίγα λεπτά, ρίχνετε αλάτι, ανακατεύετε για μια τελευταία φορά και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε πολύ ζεστό.