COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά


3 Νοεμβρίου 2016

italian-meatballs-223324.jpg

Υλικά: 

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Ύστερα τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε.  Εντωμεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το σκόρδο και στη συνέχεια τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το βασιλικό. Βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κεφτεδάκια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε μαζί με τα μακαρόνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.