COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρεμμυδόσουπα με μπέικον και γραβιέρα


4 Δεκεμβρίου 2016

dsc-0654-001.jpg

Συστατικά

1 κιλό κρεμμύδια

100 γραμμάρια μπέικον

1 λίτρο ζωμό κρέατος

50 γραμμάρια βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Τριμμένη γραβιέρα

Θυμάρι

Δάφνη

Αλάτι, πιπέρι για γεύση

 

Προετοιμασία

Κόβετε τα κρεμμύδια και το μπέικον σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε τα κρεμμύδια.  Τα τσιγαρίζετε για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε το μπέικον, 2 με 3 κλωναράκια θυμάρι και 2 με 3 φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.  Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ύστερα ρίχνετε το ζωμό, καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με φέτες ψωμί και τριμμένη γραβιέρα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.