COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μακαρονόπιτα με σπανάκι και λουκάνικο


4 Ιανουαρίου 2017

1610p24-sausage-spinach-spaghetti-pie.jpg

Υλικά

230 γραμμάρια μακαρόνια ολικής αλέσεως

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

85 γραμμάρια ιταλικό λουκάνικο

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα

1 φλιτζάνι κρεμμύδι

1 ματσάκι φρέσκο ​​σπανάκι

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

85 γραμμάρια κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά και ανακατέψτε τα.  Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Ύστερα προσθέστε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το σπανάκι και μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.  Όταν είναι έτοιμο το λουκάνικο προσθέτετε το στα ζυμαρικά, μαζί με το τυρί και αλατοπιπερώνστε. Σε ένα στρογγυλό ταψί ρίξτε το μίγμα ζυμαρικών και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.