Βελούδινη κοτόσουπα με μπέικον και λαχανικά

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017
chicken-pot-pie-slow-cooker-05.jpg

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και χωρίς την πέτσα

1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους

1 σακούλα κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (καλαμπόκι, μπιζέλια και καρότα)

1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο

1 μέσο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 κούπα βούτυρο

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι γάλα

1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα πουλερικών

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Αλάτι και  πιπέρι για γεύση

Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τραγανό μπέικον ψημένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο. Τσιγαρίζετε για 2 λεπτά. Ύστερα ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδου και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά και μετά προσθέτετε το ζωμό, το γάλα και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει το μίγμα. Όταν δέσει ρίχνετε το κοτόπουλο, τα καρυκεύματα, τις πατάτες, το σκόρδο και μαγειρεύετε για 3 ώρες περίπου. Μια ώρα πριν προσθέτετε τα κατεψυγμένα λαχανικά και το αλάτι- πιπέρι. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τραγανό μπέικον.