Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο τέλειο γιουβέτσι στο φούρνο
5 Φεβρουαρίου 2017
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
100 ml λευκό κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ύστερα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε για 90 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κριθαράκια με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ύστερα παίρνουμε πήλινα ατομικά σκεύη ή ένα πυρέξ και βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα, τη δάφνη και από πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα. Σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.