Λαχταριστά κεφτεδάκια κοκκινιστά με βασιλικό και πάπρικα
13 Φεβρουαρίου 2017
Υλικά
Για τον κιμά
500 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 φλιτζάνια ψίχα ψωμί
2 φλιτζάνια μαϊντανό
1 φλιτζάνι δυόσμο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για την σάλτσα
400 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα πλάθουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα, βγάζουμε από το ψυγείο το μίγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ύστερα τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και το βασιλικό και βράζουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε και ρίχνουμε αν θέλουμε βασιλικό ψιλοκομμένο από πάνω.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.