
Υλικά
300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
150 ml λευκό κρασί
1 λίτρο νερό
1 ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
50 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για ένα λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό, τον οποίο προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλατος μαζί με τα τυριά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.