COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μια πιο μοντέρνα συνταγή για να φτιάξετε Mac and Cheese


26 Μαΐου 2017

20161028-baked-macaroni-cheese-sodium-citrate-vicky-wasik-21-thumb-1500xauto-434982.jpg

Υλικά

450 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

Αλάτι

5 κουταλιές της σούπας  ανάλατο βούτυρο

680 γραμμάρια τριμμένο τυρί Cheddar

1/2 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

1/4 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1/2 κιλό τριμμένο τυρί γραβιέρα

1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού

4 κουταλάκια του γλυκού κιτρικό νάτριο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Βράζετε τα μακαρόνια περίπου 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία. Στη συνέχεια μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και ανακατεύετε μαζί με 2 κουταλιές βούτυρο και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βράζετε 700 ml νερό. Προσθέτετε το κιτρικό νάτριο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Ύστερα προσθέτετε και το Cheddar  και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Ρίχνετε και τη σκόνη μουστάρδας και σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει και προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα. Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια, από πάνω τα ψίχουλα και ψήνετε για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.