COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και παρμεζάνα και δεν θα θέλετε να τελειώσουν


2 Μαΐου 2017

makaronia.jpg

Υλικά 

Ένα πακέτο  σπαγγέτι

3 κ. της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 ½ φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια

4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

 ¼ του φλ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ του φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. της σούπας ξύσμα λεμονιού

 ¼ κ/ της σούπας κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200Ο C. Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε.  Στο μεταξύ, σε έναν πολυκόφτη ρίχνετε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύετε, μέχρι το ψωμί να γίνει χοντρά ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τις ροδέλες κολοκυθιού, το κόκκινο πιπέρι, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε, ρίχνοντας την τριμμένη παρμεζάνα και το μείγμα ψίχουλα ψωμιού-σκόρδου και ανακατεύετε το μείγμα. Κόβετε 2 κόλλες ψησίματος, τις βάζετε σε ένα ταψί και πάνω τους, απλώνετε το μείγμα που έχετε φτιάξει. Ψήνετε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά και ν’αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα, περίπου 10 με 12 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνετε στο σπαγγέτι και ανακατεύετε. Τελειώνετε τη διαδικασία, ρίχνοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.