Υλικά
Ένα πακέτο μακαρόνια
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1/5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2κ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύουμε μέχρι το ψωμί να γίνει ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το μείγμα ψωμιού-σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί όπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια ψήνουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά, περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Για το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.