COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καρμπονάρα λαχανικών χωρίς μπέικον και κρέμα γάλακτος με λίγες θερμίδες


26 Αυγούστου 2017

carbonara-verdure.jpg

Υλικά

350 γραμμάρια ζυμαρικά

2  καρότα

1  κοτσάνι σέλινο

4 κουταλιές  ελαιόλαδο

50 γραμμάρια  παρμεζάνα

350 γραμμάρια  αλεύρι

1  πράσο

2  αυγά

5 φύλλα  λάχανο

2  κολοκυθάκια

1 μοσχοκάρυδο

Αλάτι κα πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λωρίδες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχει χτυπάμε τα αυγά με το μοσχοκάρυδο αφού το έχουμε τρίψει και με την παρμεζάνα. Όταν τα μακορόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στα λαχανικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε σιγά σιγά και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή φωτιά. Και η καρμπονάρα λαχανικών είναι έτοιμη. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.