Η πιο νόστιμη αλμυρή τούρτα πατάτας που έχετε ποτέ δοκιμάσει
27 Αυγούστου 2017
Υλικά
1.100 κιλά πατάτες + 1 πατάτα για διακόσμηση
2 αυγά
50 γραμμάρια παρμεζάνα
30 γραμμάρια πεκορίνο Romano
80 ml γάλα
150 γραμμάρια ζαμπόν
250 γραμμάρια τυρί προβολόνε
30 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 40 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε (εκτός από μια) με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρέ. Κόβουμε την παρμεζάνα και το πεκορίνο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά, το γάλα, τον πουρε, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί το βουτυρώνουμε, βάζουμε μια στρώση από το μίγμα πατάτας και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν και το προβολόνε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνουμε με λεπτές φέτες από την πατάτα που έχουμε για διακόσμηση ενώ πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.