COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη αλμυρή τούρτα πατάτας που έχετε ποτέ δοκιμάσει


27 Αυγούστου 2017

ricetta-gateau-di-patate-gatto.jpg

Υλικά

1.100 κιλά πατάτες  + 1 πατάτα για διακόσμηση

2  αυγά

50  γραμμάρια  παρμεζάνα

30 γραμμάρια πεκορίνο Romano

80  ml  γάλα

150  γραμμάρια ζαμπόν

250  γραμμάρια  τυρί προβολόνε

30 γραμμάρια  βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 40 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε (εκτός από μια) με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρέ. Κόβουμε την παρμεζάνα και το πεκορίνο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά, το γάλα, τον πουρε, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί το βουτυρώνουμε, βάζουμε μια στρώση από το μίγμα πατάτας και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν και το προβολόνε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνουμε με λεπτές φέτες από την πατάτα που έχουμε για διακόσμηση ενώ πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.