Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά μύδια με ντομάτα και κρασί
19 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά
40 μύδια με το κέλυφος
2κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ. γλυκού ξύδι
Λίγο βασιλικό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια περίπου για 3 λεπτά. Βγάζουμε τα μύδια από τη κατσαρόλα και πετάμε όσα δεν άνοιξαν. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχει βγάζουμε τα μύδια από τα κελυφη, αλλά τα κρατάμε.
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι και αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μύδια, λίγο βασιλικό και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε κάθε κέλυφος βάζουμε ένα μύδι και σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε
Διαβάζονται Τώρα
- 11 "ύπουλα" σημάδια ναρκισσισμού που ξεγελούν τους περισσότερους
- Η Σαρλίζ Θερόν απενοχοποιεί το age gap και τα situationships με τον καλύτερο τρόπο - “Έκανα one night stand με 26χρονο και ήταν εκπληκτικό”
- Οι άνθρωποι με υψηλό EQ ακολουθούν τον κανόνα 3-10, για να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις - Και δεν σφάλλουν ποτέ
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.