COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με μπύρα


4 Σεπτεμβρίου 2018

spezzatino-di-vitello-alla-birra-g-1.jpg

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φαγητό που λιώνει στην κυριολεξία στο στόμα μας από την πρώτη μπουκιά.

Υλικά 

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 λευκό κρεμμύδι

1 μικρό καρότο

1 χούφτα σέλινο

300 ml μπύρας

Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τοπ καρότο, αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Εν τω μεταξύ κόβουμε το μοσχαράκι σε κύβους, στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και με τα υπόλοιπα υλικά και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές. Όταν το κρέας πάρει χρώμα προσθέτουμε τη μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και γυρίζοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μαγειρευτεί και από τις δυο πλευρές. Όταν περάσει ο χρόνος θα έχει σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα και είναι έτοιμο για απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.