Ζουμερό μοσχαράκι με μπέικον

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
bacon-wrapped-filet-mignon.jpg

Σήμερα μαγειρεύουμε το μοσχάρι κάπως διαφορετικά και δεν θέλουμε να τελειώσει. 

Υλικά

1 κιλό σπάλα μοσχαριού

200 γραμμάρια μπέικον

200 γραμμάρια βούτυρο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και τυλίγουμε το μοσχάρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας. Το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το μοσχαράκι μαζί με το ζουμί του σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 περίπου ώρες στους 170 βαθμούς  βρέχοντάς το κατά διαστήματα με το ζουμί του.