Φτιάχνουμε λαζάνια με την πιο λαχταριστή κρέμα κολοκύθας
20 Νοεμβρίου 2018
Επειδή μας αρέσει η κολοκύθα αποφασίσαμε να φτιάξουμε λαζάνια με μια λαχταριστή κρέμα κολοκύθας. Απολαύστε τα.
Υλικά
300 γραμμάρια φρέσκια λαζάνια
500 ml γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια 00 αλεύρι
200 γρ. ημίσκληρο κίτρινο τυρί
4 φέτες μπέικον
100 γρ. παρμεζάνα
1 εσπεριδοειδές
5 καρύδια
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το βούτυρο και το αλεύρι και πριν ανάψουμε τη φωτιά ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάζει. Το μαγείρεμα θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά ώστε η κρέμα να διογκωθεί. Μετά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη μαγειρεύομε με λίγο λάδια για 20 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπάμε με ένα μπλέντερ την κολοκύθα με τη μπεσαμέλ μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα κολοκύθας σε κάτω μέρος του ταψιού και βάζουμε ένα στρώμα από λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε παρμεζάνα, ένα κομμάτι από το κίτρινο τυρί, το μπέικον και λίγα καρύδια αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τελειώνουμε με μια κουταλιά από την κρέμα κολοκύθας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Όταν τα ζυμαρικά τελειώσουν στο τελευταίο στρώμα, απλώνουμε λίγη κρέμα κολοκύθας, τριμμένη παρμεζάνα και καρύδια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.