Το πιο εύκολο και νόστιμο αλμυρό κέικ με ρικότα και μπέικον

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
img_2205_1.jpg

Πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε ούτε στην κουζίνα να μπούμε για να μαγειρέψουμε. Όμως η σημερινή συνταγή είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που θα ανυπομονείτε να τη φτιάξετε.

Υλικά

400 γραμμάρια ρικότα

200 γραμμάρια αλεύρι

2 αυγά

4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1 ποτήρι γάλα

150 γραμμάρια μπέικον σε κύβους

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την παρμεζάνα, το γάλα και το μπέικον και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά. Και το κέικ είναι έτοιμο.