Λαχταριστή τάρτα με ντομάτα, ελιές και κρέμα γάλακτος

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018
tomato_pesto_tart.jpg

Νόστιμη, αλμυρή τάρτα με ντομάτα, ελιές και κρέμα γάλακτος.

Υλικά 

500 γρ. έτοιμη κατεψυγμένη σφολιάτα σε φύλλα

Αλεύρι

1 κ.σ. ηλιέλαιο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

4 ντομάτες κομμένες σε φέτες

75 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση

120ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά χτυπημένα

50 γρ. τυρί κεφαλοτύρι 

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε 2 δίσκους των 26-27 εκ. Τοποθετείτε τα φύλλα σε δύο φόρμες για τάρτα, διαμέτρου 22 εκ., ώστε να καλυφτούν οι πάτοι και τα πλαϊνά τους. Αφήνετε τις φόρμες στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε τις ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά. Απλώνετε το μείγμα της ντομάτας στις σφολιάτες και από πάνω σκορπίζετε τις ελιές. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τις τάρτες. Ψήνετε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30 λεπτά.