Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή: Σπαγγέτι aglio e olio

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019
aglio-e-olio-garlic-and-oil-87841-1.jpeg

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο εύκολη μακαρονάδα με ναπολιτάνικη καταγωγή που λατρεύουν οι Ιταλοί και όχι μόνο.

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε στην άκρη ένα φλ. από το νερό που έχουν βράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια, το μαϊντανό, λίγο παρμεζάνα και, αν χρειάζεται για να μην είναι πολύ στεγνά μερικές κουταλιές από το νερό που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα.