Ζουμερό χοιρινό με γάλα και δεντρολίβανο

Σάββατο 16 Φεβρουάριος 2019
aristadimaialeallatte2.jpg

Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο για το τραπέζι του Σαββάτου. Απολαύστε με φίλους ή με την οικογένεια.

Υλικά

Ένα ρολό χοιρινού κρέατος περίπου 1 κιλό

Μισό  λίτρο γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Το τυλίγουμε με δυο κλαδάκια δενδρολίβανο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.  Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το γάλα, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το γάλα θα πήξει και θα δημιουργηθεί μια νόστιμη κρέμα.

Για να ελέγξουμε το μαγείρεμα του κρέατος, μετά από 30 λεπτά εισάγουμε ένα μεταλλικό ή ξύλινο σουβλάκι μέσα στο ρολό. Εάν όταν βγάλουμε έξω, δεν βγαίνει υγρό, τότε το κρέας μαγειρεύεται: μέσα του πρέπει να παραμείνει υγρό και ζουμερό, αλλά μαγειρεμένο. Εάν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα δεν είναι αρκετά στενή και χρυσή, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

TRENDING ARTICLES