Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο για το τραπέζι του Σαββάτου. Απολαύστε με φίλους ή με την οικογένεια.
Υλικά
Ένα ρολό χοιρινού κρέατος περίπου 1 κιλό
Μισό λίτρο γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Το τυλίγουμε με δυο κλαδάκια δενδρολίβανο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το γάλα, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το γάλα θα πήξει και θα δημιουργηθεί μια νόστιμη κρέμα.
Για να ελέγξουμε το μαγείρεμα του κρέατος, μετά από 30 λεπτά εισάγουμε ένα μεταλλικό ή ξύλινο σουβλάκι μέσα στο ρολό. Εάν όταν βγάλουμε έξω, δεν βγαίνει υγρό, τότε το κρέας μαγειρεύεται: μέσα του πρέπει να παραμείνει υγρό και ζουμερό, αλλά μαγειρεμένο. Εάν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα δεν είναι αρκετά στενή και χρυσή, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μετά από 30 χρόνια - Ήταν του ξυλουργού που βοήθησε στην αποκατάσταση από τη φωτιά του 2019
- Ισχυρή κρέμα lifting: 5+1 προϊόντα για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη
- Η Σίντνεϊ Σουίνι εθεάθη στο αυτοκίνητο του πρώην της, Τζόναθαν Νταβίνο - Ο τσακωμός τους έξω από το σπίτι της