Κάνουμε αποτοξίνωση από το κρέας και φτιάχνουμε σαλάτα με φακές και ντοματίνια
1 Μαρτίου 2019
Μια υγιεινή και χορταστική σαλάτα για να την πάρετε στο γραφείο σας.
Υλικά
200 γρ. φακές
150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2 φύλλα δάφνης
Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις φακές, ενώ ρίχνετε μέσα στο νερό που βράζουν τη δάφνη, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες, μη μαλακώσουν πολύ, τις σουρώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο, για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε και ρίχνετε τα ντοματίνια, τις ελιές και τους κύβους φέτας. Ανακατεύετε απαλά και ολοκληρώνετε, ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.