Πεντανόστιμο ριζότο με μύδια και ντοματίνια

Παρασκευή 22 Μάρτιος 2019
8511086141_ff7948a441_z.jpg

Απολαυστική συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι.

Υλικά

1 κιλό μύδια με το κέλυφος

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι

10 ντοματίνια

3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 φρέσκο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι λευκό  κρασί

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια. Μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε τους χυμούς.

Αφαιρούμε το κέλυφος από τα μύδια. Στο ίδιο τηγάνι με τα μύδια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τους χυμούς που έχουμε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.

Βράζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτουμε το ζωμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μαϊντανό και το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνουμε στα μύδια και ανακατεύουμε.