COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με πεκορίνο και γαρίδες


29 Μαρτίου 2019

exps28058_bhr133210c05_15_3b_web-1-696x696.jpg

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των ζυμαρικών και οι συνταγές που μπορεί κανείς να μαγειρέψει. Εμείς λοιπόν σήμερα φτιάξαμε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες και πεκορίνο. 

Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3/4 κιλό γαρίδες

Αλάτι

Πιπέρι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο, καθώς και μικρά φύλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα ζεστό τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά. Στραγγίζετε και φυλάξτε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, μαζί με το νερό τους, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το τυρί και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περίπου για 2 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα σερβίρετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.