Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα

Σάββατο, 27 Απριλίου 2019
eastersoupmagiritsa18.jpg

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που τρώμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση, και είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.

 Υλικά

1 μέτρια αρνίσια συκωταριά

2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια

2 μαρούλια

1/2 ματσάκι άνηθο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 αυγό

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο και τα μαρούλια. Κόβουμε σε κομμάτια τη συκωταριά και τη μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε  5 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε  για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα όσο είναι ζεστή.