Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σουφλέ με σολομό και πραγματικά θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα εύκολο πιάτο το οποίο ετοιμάζεται γρήγορα ιδιαίτερα τις ημέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Υλικά
150 γρ. σολομό
160 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
3 αυγά
500 γρ. γάλα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, αφού το βράσουμε και ανακατεύουμε συνέχεια.
Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη γραβιέρα και το σολομό ψιλοκομμένο. Βγάζουμε από τη φωτιά και χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και τα ασπράδια χτυπημένα σε πηχτή μαρέγκα. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα για σουφλέ αι ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.