COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμη εναλλακτική συνταγή για μουσακά με κόκκινη σάλτσα και φέτα


23 Μαΐου 2019

vegan-moussaka-and-wooden-spatula-in-a-glass-baking-dish.jpg

 

Υλικά

2 κιλά μελιτζάνες μεγάλες

1 κιλό πατάτες μέτριες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 φλ. μαϊντανό

8-10 φέτες τυρί του τοστ

5 φέτες ζαμπόν

250 γρ. φέτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ζάχαρη

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες κατά μήκος, τις αλατίζετε, τις στρώνετε σε ένα ταψί και τις βάζετε στον φούρνο για να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο να ξανθύνουν και προσθέτετε τα ντοματάκια και το μαϊντανό για να βράσουν. Μόλις γίνει μία αρκετά πηχτή σάλτσα, ρίχνετε το αλατοπίπερο και μισό κ.γ. ζάχαρη και το βγάζετε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, στρώνετε πρώτα τις μελιτζάνες, μετά το τυρί του τοστ, τις πατάτες, τις φέτες του ζαμπόν και πάλι μελιτζάνες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε στους 200°C για περίπου μισή ώρα. Αφού σβήσετε τον φούρνο, καλύπτετε τη σάλτσα με την τριμμένη φέτα, έτσι ώστε να λιώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.