Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου με σπαράγγια και κουρκουμά
28 Μαΐου 2019
Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό που μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η παρακάτω συνταγή που πραγματικά θα εντυπωσιάσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.
Υλικά
350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
250 γραμμάρια σπαράγγια
1 κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας το σκληρότερο μέρος και τα ξεπλένουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλατοποιήστε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους ή λωρίδες και το περνάμε από το αλεύρι. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κουρκουμά, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα δέκα λεπτά. Αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν το κρέας είναι έτοιμο σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.